Jadikan ia mudah, mudah untuk digunakan dan juga memperluaskan bilik mandi anda. Jika anda mahu menggantikan tab mandi anda untuk mandi atau memperbaharui anda, ikuti kekunci ini dan tidak membuat kesilapan. Anda akan mendapat keselesaan!

Kami menggunakan hari dan beberapa kali setiap, jadi bernilai memikirkan secara terperinci bagaimana untuk mereka bentuk ia menjadi selesa, mudah untuk digunakan untuk seisi keluarga dan juga mudah untuk membersihkan dan mengekalkan.

Lokasi terbaik untuk mandi baru anda

Ia bergantung pada bentuk bilik mandi anda dan status downspout. Sebaik-baiknya, jika kilang itu adalah mandi segi empat tepat, pancuran Situes bahagian bawah; jika persegi, anda meletakkan ia di satu sudut dan jika tidak teratur, mengambil lubang kesempatan. Tingkap juga menentukan lokasi: anda boleh mengelakkan mereka atau mendapat tetingkap basah setiap kali anda duches anda. Dan bagaimana anda melepaskan? Jika anda memasang skrin terbuka anda tidak akan mempunyai masalah, walaupun hanya akaun-akaun dengan sistem pengudaraan biasa akan menutup.

Berapa banyak ruang yang saya perlukan?

pancuran A memerlukan kawasan sekurang-kurangnya 90 x 90 cm. Tetapi lokasi strategik cuba mandi adalah sebesar yang mungkin dan tidak mempunyai pintu, kerana profil yang lebih sedikit dan pintu, lebih luas dan mempunyai cahaya di bilik mandi. "110 atau 120 cm rindu anda boleh memasang pancuran tanpa pintu. Hanya menetapkan skrin, lantai ke siling tanpa profil, meninggalkan ruang terbuka untuk bergerak kira-kira 70 cm"Menasihatkan Cristina Ybarra, Foraster arkitek Architects. skrin kaca marah adalah pilihan yang paling selamat (ia adalah lima kali lebih tahan daripada tradisional). Dan satu lagi idea yang baik: jika anda mempunyai rawatan kerak seperti FeelNe-T3D daripada Duscholux, ia akan menjadi lebih mudah untuk mengekalkan sentiasa bersih.

Ruang pancuran mengembangkan

A sokongan kaca partition, tetapi juga bahawa lantai bilik mandi dan pancuran tahap dan berterusan dengan rawatan tidak licin di dalam air. Pilihan yang paling murah adalah untuk memasang dulang pancuran standard. Tetapi, walaupun bekalan saiz dan bentuk hidangan adalah sangat luas, ia mungkin tidak sesuai ruang yang anda ada. "Jadi pilihan yang baik untuk wang yang plat damar dipotong kepada saiz"Berkata Ybarra. Hidangan Krion, Porcelanosa, bahan berasaskan resin dan anti-bakteria mineral cuttable dan assemble walaupun mewujudkan keping melengkung.

Fikirkan anda

Biasanya, kawalan pancuran diletakkan pada semburan dinding yang sama, bukan? Untuk nasihat Cristina Ybarra ia adalah bahawa anda memasang "pada dinding daripada yang keluar air, jadi anda boleh mengendalikannya 'jarak' tanpa mendapat basah, dan oleh itu tidak akan membakar anda atau anda akan membekukan dengan air. Jika anda boleh, juga dari gel dulang: mengelakkan ia sentiasa bermandikan" dan merupakan sumber bakteria. nasihat yang baik yang Cristina berkata semburan pancuran tiada had: saiz XXL dengan lata hujan atau fungsi dengan warna dan juga muzik, seperti Moxie Yakub Delafon. Ia adalah masa anda dan anda akan dengan keinginan anda.

Adakah anda mempunyai bilik mandi beberapa meter?

salutan: Ia akan menjadi lebih luas "dengan kecil atau 30 x 60 cm papak mendatar. Dan lebih baik untuk menggunakan seramik pengisaran bersama-sama, yang juga memudahkan pembersihan"Kata Cristina Ybarra.

warna: Amalan terbaik, kerana Ybarra, adalah "mengelakkan valances dan pilih warna neutral yang tidak akan pernah bosan: kelabu, putih ...". Dan sudah tentu menggunakan nada yang sama untuk mandi dan seluruh bilik mandi.

recessing: Mengambil kesempatan ceruk pemasangan sprayer atau membuat alcoves di mana untuk meletakkan sabun dan tidak mempunyai rak menonjol. "Bahagian-bahagian pemandangan yang lebih sedikit, lebih bersih dan luas".

Adakah anda akan memasang tab?

Untuk mengambil kesempatan daripada kuasa terapeutiknya, kedai air mestilah pada ketinggian yang betul. Lihatlah gambar: kami memberikan disyorkan bagi orang-orang yang di antara 160 dan 190 cm ketinggian.

 

 ketinggian anda ...  160  170  180  190
 sprayer  210  210  220  230
 Jet serviks  130  140  150  160
 kotak kawalan  115  120  125  130
 lumbar Jet  95  105  115  125
 jet yang lebih rendah  60  70  80  90