Jika anda ingin mempunyai teres atau taman musim panas, mentol musim bunga adalah pilihan yang ideal. Menanam mereka pada bulan Mac dan April, dan berkembang antara musim panas dan musim luruh. Teratai, Agapanthus, dahlias ... Berikut adalah beberapa kunci asas untuk memupuk yang paling hebat dan.

Agapanthus
Dan bahwa oleh kasih atau bunga Afrika teratai. Sepanjang tahun memegang banyak daun hijau terang dan bunga pada musim bunga lewat atau musim panas dalam kelompok 20 atau 30 bunga biru diraja atau putih. Ia biasanya mengambil masa dua hingga tiga tahun untuk mekar, tetapi kemudian ia setiap tahun dan sangat tahan lasak dan tak berat ke tanah. Anda perlu naungan separa atau matahari dan air mereka semasa berbunga tetapi evítales kelembapan semasa rehat musim sejuk.

Azucena
Juga dikenali sebagai lily Lilium atau San Antonio. Ia akan mekar pada musim panas dan selama beberapa tahun. Anda juga boleh menanam pada musim luruh. Ia begitu aromatik bahawa walaupun minyak wangi dibuat dengannya. Plant ia antara matahari dan tempat bernaung dan di tanah yang telap kaya dengan bahan organik dan air ia sedikit setiap hari. Tidak mengubah laman web anda, anda lebih suka tinggal di tempat yang sama selama sekurang-kurangnya lima tahun.

creek
O Water Lily. Tumbuhan dalam musim bunga dan mekar antara Julai dan September. bunganya boleh bertahan dari 8 hingga 10 hari dan anda perlu air dalam segala kelimpahan. Tumbuhan di bawah naungan atau separa teduh. Anda mesti air ia tumbuh dan bunga sebanyak-banyaknya semasa, dan selepas berbunga anda perlu untuk memastikan ia kering. Lihat memotong bunga layu dan memihak kepada dilahirkan semula.

begonia
Anda boleh menemuinya di dalam pelbagai warna dan boleh berkembang di mana-mana musim. Ia adalah sesuai untuk dalaman yang cerah, tetapi tidak Ahd penuh. Plant ia di awal musim bunga atau musim sejuk lewat dan melindunginya daripada kesejukan. Tidak air berlebihan dan berhenti apabila bunga anda kuning. Mengambil mentol pada pertengahan musim luruh dan Simpan di tempat yang gelap, sejuk dilindungi.

dahlia
Ia boleh berkembang dari awal musim panas ke musim luruh lewat, tetapi ia perlu menjadi sangat panas dan dilindungi daripada angin. Ia mempunyai aroma indah. Semasa berbunga masa, abónala dan air lebih. Apabila anda mula mekar, memotong tunas beberapa untuk tinggal dengan utama, jadi mereka akan tumbuh bunga lebih kuat dan cantik.

nard
Juga dikenali sebagai Vara de San José. bunga yang berwarna putih atau merah jambu, dan sangat wangi. Anda mesti ditanam pada musim bunga, apabila lulus matahari sejuk, dan penuh. Air ia banyak semasa berbunga tetapi kemudian mengurangkan jumlah air. Dan sesuatu yang penting: untuk memberi bunga cantik, mentol memperbaharui setiap tahun.

mentol musim bunga lain yang mekar pada musim panas: Amaryllis, azucena rosa, rotan, gladiol, Gloxinia, hemerocalis, Liatris, tritileia, dan lain-lain