Tangan ke atas orang yang, pada pendengaran rumah kayu tidak segera memikirkan cerita dongeng daripada tiga babi kecil. Nah, hari ini, serigala akan tinggal daripada wap sebelum rumah menyerahkan milimeter sebelum pukulan beliau. Dan bahawa stereotaip sekitar jenis ini pembinaan adalah salah satu daripada kecacatan kepada profesional yang terlibat dalam pembinaan rumah-rumah kayu menghadapi reka bentuk.

Galeri, 10 photos
RUMAH KAYU: SEMUA YANG ANDA SENTIASA WANTED TAHU

Tidak pasang siap atau boleh alih atau mudah pecah atau sensitif kepada kelembapan ... Katakanlah selamat tinggal kepada mitos dan menemui ciri-ciri dan manfaat rumah kayu.

Apa yang ada dan apa yang tidak sebuah rumah kayu

yang rumah kayu adalah pembinaan yang mana rangka diperbuat daripada 100% kayu. Walaupun terdapat banyak sistem bangunan, salah satu yang paling meluas adalah struktur kayu Kanada atau cahaya. Kelebihannya adalah struktur ringan dinding oleh tiang kayu. Lapisan-lapisan penebat yang berbeza diletakkan dan semua diliputi dengan eternit. Zahirnya, penamat adalah konvensional. Jika anda tidak tahu, anda tidak dapat membezakan sebuah rumah kayu tradisional.

apa sahaja pasti tidak, Ia adalah sebuah rumah pasang siap. Rumah-rumah kayu yang dibina di situ di dalam tanah, mereka tidak boleh diangkut (anda berlabuh ke asas yang konkrit) dan dibuat sepenuhnya tidak oleh keping standard yang dipasang sebagai Lego seperti dengan pasang siap.

Dari desa kepada moden dan avant-garde. Ia adalah pelanggan yang memutuskan bagaimana anda mahu rumah, tidak terdapat sebarang had dalam reka bentuk

Kelebihan sebuah rumah kayu

pengasingan yang lebih besar

Menurut pengeluar jenis ini pembinaan, ia mungkin kira-kira tiga kali sebuah rumah konvensional. Ini kerana, dalam satu tangan, kayu itu sendiri, yang jauh lebih baik daripada prestasi penebat bata. Dan, kedua, sistem pembinaan, yang mempunyai banyak penebat dan akhirnya mencapai pengurangan 60% daripada kehilangan tenaga.

pembinaan pesat

Dalam tempoh enam bulan dan dalam beberapa kes walaupun tiga daripada mereka mungkin bersedia, separuh masa yang diperlukan untuk membina sebuah rumah konvensional.

lebih murah

kualiti yang sama dari rumah konvensional, sebuah rumah kayu boleh kos sehingga 40% kurang. Dan sebahagiannya kita berterima kasih kepada sistem yang membina sendiri, yang mengurangkan masa yang kerja keras dan mengurangkan yang tidak dijangka.

bajet tertutup

Dari Canexel, seorang pakar dalam pembinaan kayu syarikat syarikat reka bentuk, menetapkan harga dan pada akhir kerja itu dibayar. Tiada kos tambahan atau kejutan seperti dalam kerja-kerja konvensional. Melainkan jika pelanggan mahu membuat perubahan dengan cepat untuk mewajarkan kos tambahan.

pembaharuan mudah

Ia adalah satu sistem yang membolehkan pembaharuan dan pelanjutan tangkas, mudah dan bersih, hampir tidak runtuhan. Rumah anda adalah berfungsi? Anda boleh membuat sambungan dengan sistem ini disokong.

Berkaitan dengan artikel ini

Hiaskan dengan palet: asal, mampan, kos rendah

Pintu masuk ke teres

Hiaskan dengan palet: asal, mampan, kos rendah

Rumah (100%) ekologi

Atau mereka boleh jika pelanggan mahu ia. Dari segi pembinaan, adalah sangat mesra alam. Dalam satu tangan, untuk -The bahan kayu yang digunakan datang dari hutan controlada- pembalakan dan kedua, proses pembinaan hanya menggunakan jentera berat untuk mengurangkan pelepasan CO2 sebanyak 90%.

Selain itu, mereka rumah cekap. Kehilangan tenaga adalah 60% lebih rendah daripada sebuah rumah konvensional. Ini menghasilkan penjimatan kos yang ketara dan pengurangan ketara dalam penyebaran pencemar yang dihasilkan perumahan.

Rumah-rumah kayu dianggap harta dan oleh itu adalah hipotecables sebagai rumah konvensional

Tahan lama dan penyelenggaraan

rangka beliau diperbuat daripada kayu tidak menjadikan ia lebih rapuh daripada bata atau pembinaan konkrit.

Imunisasi terhadap perosak dan kelembapan

Semua kayu dirawat terhadap perosak dan parasit, dan kelembapan tidak menjejaskan struktur kerana sistem ini adalah struktur kerangka cahaya di dalam dan benar-benar terpencil dan dilindungi. Jadi kayu tidak pernah bersentuhan dengan kelembapan, matahari atau air, yang adalah musuh terbesar mereka.

penyelenggaraan

Struktur, dimeteraikan, tidak memerlukan penjagaan. Bagi topeng, jika anda suka kayu, ia adalah disyorkan untuk menggunakan bahan sintetik yang meniru penamat dan hampir tidak memerlukan penyelenggaraan.

Dan bagaimana pula dengan api?

Kayu api berkelakuan baik kerana ia merupakan penebat haba, tidak menghantar haba dan dimakan tanpa runtuh tiba-tiba. Tidak seperti logam yang kehilangan ketegaran dan runtuh ke 400º C.

rumah kayu untuk kanak-kanak

  • Tidak semua berbaloi. Untuk memastikan keselamatan kanak-kanak, kayu rumah bermain mesti memenuhi standard yang ditetapkan oleh Kesatuan Eropah (pintu dan tingkap selamat untuk mengelakkan kemalangan, pintu tidak ditutup dari dalam supaya kanak-kanak tidak boleh terperangkap windows daripada kaca ...).
  • Fikirkan tentang masa depan. Apabila kanak-kanak membesar, anda boleh memberikan penggunaan baru menjadikan ia ke dalam kandang untuk menyimpan teres perabot atau rumah hijau kecil.
  • Di mana untuk membeli mereka. Pusat-pusat utama DIY dan berkebun (Leroy Merlin, Bauhaus, Jardinitis) biasanya mempunyai mereka. Ada juga syarikat khusus seperti Greenhouse.

Galeri, 10 photos
RUMAH KAYU: SEMUA YANG ANDA SENTIASA WANTED TAHU

Semak galeri kami dan mengetahui bagaimana ia boleh, dalam dan luar, sebuah rumah kayu. Dan juga untuk anak-anak!