Mengambil kesempatan daripada perubahan musim untuk memberi wajah baru kepada rumah anda. Membawa ia lebih mesra dan selesa dengan sepuluh ini perlakuan yang kecil hiasan besar. Tanpa membelanjakan terlalu banyak, anda boleh mendapat banyak. Fall dialu-alukan!

1. perubahan radikal untuk dewan anda dengan kayu

lorong yang dipenuhi dengan dinding dan kaca pintu kayu putih membawa ke dapur

Hanya dengan garis kayu dinding pintu masuk akan mencapai rupa itu dan berpakaian lebih panas. Perfect untuk pangsapuri kecil kerana tidak ada ruang, dan juga untuk mereka yang mencari perubahan besar dengan sedikit pelaburan. Leroy Merlin dalam lapisan anda dapat melihat putih dari 23,95 € / m2.

2. Melindungi teres anda dari mata prying

Wicker kerusi dengan linen kusyen di balkoni

Kami memberi anda tiga penyelesaian untuk menikmati sudut peribadi di balkoni atau teres anda, yg ingin tahu jiran-bukti ...

dinding tumbuhan: Menjaga privasi anda dengan meletakkan beberapa tingkat dengan beberapa kotak memanjang atau pasu di sekitar kawasan anda mahu untuk melindungi mata. Selain itu, mereka menambah banyak lagi tarikan ke teres.

Dengan halangan: Melapisi bahagian dalam halangan kereta api di sepanjang perimeter. Penyelesaian semula jadi dan sangat mudah.

A dilindungi: Di samping menyediakan naungan, awning yang baik melindungi dan mengelak daripada dilihat, sama ada model dinding, jenis pergola atau belayar.

3. Setiap detail

pasu kaca bernombor dengan bunga dan tumbuh-tumbuhan

Menggunakan lama botol obat pasu kaca mod dan tempat bunga atau berbeza dalam setiap tumbuhan. Nombor dan gelung kain menambah nota vintaj yang menawan. Kaca adalah bahan yang cacat cahaya dan lapang. Bukan sahaja membolehkan cahaya, tetapi juga mencerminkan ia.

4. Berani kayu di bilik mandi

bilik mandi yang luas dengan secara mendadak meningkatkan perabot dan kayu digantung dengan cermin, paip double, dulang dan pasu

Di atas lantai? Woods lebih baik menahan kelembapan yang tropika, seperti jati, buluh atau ipe. Lain-lain, seperti pain atau oak juga berfungsi jika mereka dilayan. Lantai lamina adalah tidak 100% semula jadi, tetapi ia kelihatan seperti, dan kalis air. Dan untuk perabot? Anda boleh memilih mereka kayu jika mereka juga dimeterai dan dirawat dengan minyak, lilin atau varnis menangkis kelembapan.

5. Tiga tips tempahan supaya anda ibu anda

"Meletakkan segala-galanya di tempatnya". objek kecil menjana huru-hara, kerana kita sentiasa hanya kira-kira mana-mana: konsol, selesa ... Elakkan perabot dengan laci atau petak aksesori dan menetapkan tempat bagi segala-galanya.

"Jika anda lakukan, melakukannya dengan betul". Jika lipatan pakaian yang anda menghabiskan lebih sedikit masa pada barang-barang kecil (seperti sarung kaki), dan meletakkan mereka tersusun rapi di dalam laci, ia akan mencegah huru-hara dan tidak membuang masa mencari mereka.

sarung kaki Sorter

"Lihat, sudah tentu ia sesuai". Untuk menjimatkan ruang di dalam almari dapur Jangan timbunan cawan dengan plat; menggantung mereka di bawah bahagian atas dengan bantuan rak cangkuk. Anda akan memuatkan lebih banyak perkara di tempat yang sama. Dan walaupun Kabinet mempunyai pintu ... menjaga ketenteraman dalaman!

6. Best tiga jadual 1

ruang tamu yang terang dengan pusat tiga meja bulat

Apabila ruang tamu adalah beberapa meter ia adalah lebih baik untuk memilih kuat tiga jadual meja kopi yang tambahan. Ruang kelihatan lebih besar dan anda boleh bergerak dengan selesa apabila anda mahu, kerana mereka adalah lebih ringan.

7. Lebih campuran

meja sisi, satu berwarna putih dan satu kayu di ruang tamu

Jika jadual ialah ketinggian yang berbeza, mereka akan menjadi lebih praktikal. Dan jika anda memilih gaya yang berbeza tetapi saling melengkapi, apa kayu dan putih, kesan visual adalah terjamin. Bahagian bulat, tanpa sudut, memudahkan laluan. Jadual ini adalah Merchant of Venice.

8. pinggan mangkuk vintage untuk tanaman anda

China digunakan sebagai pasu dengan tumbuh-tumbuhan dan bunga

permainan kopi tidak lengkap, kepingan longgar pinggan mangkuk warisan ... Jangan membuang mereka! Cawan dan jugs digunakan untuk meletakkan beberapa tumbuh-tumbuhan. Sama ada anda adalah berbeza. Jika mereka mempunyai penyebut yang sama, seperti di sini warna, mereka akan halus. Jika anda tidak mempunyai kepingan china lama, mencari dalam pasaran antik.

9. kerusi sama, warna yang berbeza

ruang makan dengan kerusi-kerusi yang berwarna-warni

Beberapa sentuhan warna yang cukup untuk memberi kehidupan yang baru (bahagia) ke pejabat. Ini telah mendapat keuntungan besar dengan hanya mencampurkan empat kerusi yang sama dalam warna yang berbeza. model Osby adalah El Corte Ingles (95 € / u).

10. Mesilla atau kedai buku?

Sisi katil adalah Bookstore juga

Dalam dua satu! Menjimatkan ruang dengan kerja sisi katil-library seperti ini. Selain mempunyai dwifungsi, ia mengambil masa sehingga sangat sedikit, cukup untuk 15 cm dalam. Cuba untuk tidak melebihi 20 cm di atas kepala anda untuk berbohong (untuk menjadi selesa) dan mengintegrasikan suis.