Jika anda bekerja di rumah anda biasanya memerlukan ruang yang menggalakkan tumpuan dan melindungi kesihatan anda. Ikuti tips dan memenangi ruang di mana untuk bekerja dengan lebih selesa.

perabot ergonomik

Pilih kerusi mengumpul lumbar dengan baik dan di mana kaki dan belakang membentuk sudut yang betul. Lengan, pergelangan tangan, dan tangan harus lurus.

Pada paras mata

Ia adalah di mana ia harus pinggir atas skrin untuk mengelakkan keletihan mata atau daya postur. Mata anda perlu kira-kira 40 cm dari skrin.

pencahayaan yang baik

Meletakkan komputer serenjang dengan cahaya semula jadi, untuk mengelakkan silau. Meletakkan hos di sebelah kiri jika anda betul dan ke kanan jika anda kidal.

Nada dan kepekatan

Warna biru dikaitkan dengan kecerdasan, inspirasi dan peningkatan produktiviti. hijau mempunyai kesan yang menenangkan dan menggalakkan pemahaman.

meletakkan tumbuhan

Jenis seperti ivy atau Diefembaquia mempunyai keupayaan untuk menyerap komputer radiasi.

Menghapuskan alat dan tidur yang lebih baik

Insomnia, sakit kepala atau keletihan kronik boleh disebabkan oleh radio jam di sisi katil atau fakta yang sedang tidur dengan sebelah mudah alih. Alat-alat ini memancarkan medan elektromagnet yang menghalang pengeluaran melatonin, hormon yang dihasilkan terutamanya pada waktu malam dan adalah penting untuk pembaikan dan pertumbuhan semula sel badan.

Sebuah pejabat sihat mengikut Feng Shui

disertai. Jika anda bekerja dengan orang lain, duduk di sudut. Akan menyertai dalam bidang tenaga harmoni.

meja kayu semula jadi. Menggalakkan aliran semulajadi tenaga atau chi. Bongkah kayu komposit.

kaca. meja kaca membantu kerja dengan cepat. Menghilangkan kesan permukaannya setiap hari.

memberi ruang. Menghilangkan apa yang anda tidak perlu dan menjaga meja dalam perintah. Ia adalah kunci untuk bekerja lebih baik.

pintu. Anda tidak pernah merasa kembali kepadanya. Mengelakkan tenaga negatif dan deprotection.

memperbaharui tenaga. Dengan semangkuk air di sebelah timur pejabat. Isi setiap hari. Jika anda mendapat matahari, jauh lebih baik.

Adakah anda bekerja di rumah? Beritahu kami dalam komen-komen artikel ini.