?! Bagaimana!? Anda mempunyai teres dan menikmati hanya beberapa bulan? Berhati-hati, kerana jika anda mendengar seseorang kurang bernasib baik, anda boleh menjadi anda &# 39; menduduki&# 39;. Okay, kami tidak mengatakan engkau turut dengan bulu kot dan anda rasa di bawah salji, tetapi kita mempunyai beberapa idea untuk membantu anda membuat teres anda pada musim bunga, musim panas, musim luruh dan musim sejuk (dari dalam dan luar!).

Dan ingat: Spring di sini! Jadi jangan buang single kedua dan Mengasah teres anda. bahawa "Saya akan melakukannya apabila anda memulakan cuaca yang baik" risiko diterjemahkan kepada "pergi, saya telah hampir mendorong saya sepanjang musim panas dan saya belum selesai tune teres". Berikut adalah tips untuk menikmati teres semua pusingan.

1. Coldproof dan haba

perabot sama, pelbagai aksesori, terutama kusyen dan plaids. Hanya dengan perubahan ini, anda boleh melanjutkan kehidupan di teres tanpa mengira musim. Pada musim bunga dan musim panas, memilih fabrik tekstil excitment sebagai linen atau kapas, dan warna-warna terang yang tidak mengekalkan haba. Dan bagi sejuk, mencari kehangatan bulu, titik dan juga fabrik rambut. Fikirkanlah: pada hari yang cerah, anda tidak boleh menahan minum kopi di luar.

Galeri, 10 photos
10 IDEAS MENIKMATI TERRACE SEMUA TAHUN

2. Bunga dan warna juga pada bulan-bulan sejuk

Di mana ia menulis bahawa satu-satunya perkara bunga musim bunga? Camellia, lantana, marigolds, alhelís, pemikiran ... Saya akan kegembiraan pada hari-hari hujan. Tumbuhan ini memakai di luar pada musim sejuk dengan warna-warna terang. Meletakkan mereka di dalam pasu berwarna-warni dan anda akan membuat set menarik dan percaya diri.

3. Nikmati dalam cahaya bulan ... dan lilin!

Lilin menambah kehangatan, mewujudkan suasana yang sangat menyenangkan dan suasana ajaib keintiman. Berdiri obor, lampu, candleholders atau kaki lilin ... Sama ada pilihan yang baik.

Terperinci daripada candleholders dengan lilin di luar

Perkara yang paling penting adalah untuk meletakkan mereka dalam kumpulan untuk mewujudkan mata lampu bergantung kepada zon yang berbeza. Pastikan anda memilih candleholders selamat untuk di luar untuk mengelakkan kemalangan. Dan jangan lupa untuk meletakkan beberapa citronella untuk menjauhkan nyamuk semasa musim panas!

4. Pandangan dengan keperluan anda

"Pasti, tetapi saya teres menghadap dinding kelabu bangunan yang bertentangan, "kamu katakan. Tidak ada masalah. Meletakkan kekisi dan memilih tumbuhan memanjat seperti ivy dan bunga kertas untuk berhenti melihat dinding. Sudah tentu, anda akan perlu menunggu seketika untuk berkembang. Satu lagi pilihan adalah buluh, mereka sangat tahan lasak dan memerlukan hampir tiada penyelenggaraan.

5. mengubahnya menjadi keluar sejuk

Dan mengecualikannya daripada perabot! yang penting adalah untuk mewujudkan sejuk gaya di teres, di mana segala-galanya yang berlaku di peringkat akar umbi. Letakkan tilam dan banyak bantal saiz yang berbeza di mana anda boleh berbaring untuk mendengar muzik atau menikmati malam yang menyenangkan dengan rakan-rakan. Satu alternatif yang baik untuk kusyen adalah poufs -Besar, kecil, bulat, persegi ...- kerana anda boleh menggunakannya sebagai meja atau duduk. Perkara-perkara lain yang tidak boleh terlepas adalah bekas lampu, permaidani serat semula jadi atau kayu untuk pergi berkaki ayam dan kawasan berumput untuk meletakkan di atas. Jika anda tidak mahu perlu menyedari penjagaan anda, anda boleh memilih satu tiruan. M2 dijual dan walaupun tidak ada yang seperti semula jadi, reka bentuk baru dan memberi silap mata adalah sentuhan selesa dan lembut. Dalam Leroy Merlin anda akan mencari mereka untuk kegunaan domestik, daripada 14,90 € / m2.

6. Untuk berjemur dan bayangan ...

Buat satu sudut di mana anda boleh berbohong kepada tan pada musim panas, menonton bunga pada musim bunga, membaca dengan plaid pada musim luruh coklat panas dan petang musim sejuk menyenangkan. A buaian atau kerusi adalah pilihan yang paling selesa. Dan jangan lupa bahawa serat semula jadi memberikan kehangatan khas.

Semitoma kerusi rotan di teres

7. Grow herba

Idea ini adalah bahawa anda menikmati melihat bagaimana mereka membesar dan kemudian memberi anda beberapa "manfaat". Pilih sudut dan meletakkan meja dengan empat atau lima periuk. Lavender, thyme atau basil, membawa bau yang segar dan menjemput anda untuk datang dan berehat. Anda juga boleh tumbuh oregano, pudina dan pasli untuk hiasan hidangan anda.

8. Segala-galanya dalam perintah yang plas PGK!

Kunci untuk melakukan seribu satu perjalanan di dalam rumah apabila tiba masanya untuk mengumpul teres ini adalah untuk mempunyai beberapa perabot untuk membantu anda menjimatkan.

Terperinci daripada rotan batang membuka dengan kusyen dalam

A batang, almari kecil, bangku dengan simpanan ... menyimpan di dalam bantal, lilin dan apa-apa yang boleh menjadi rosak jika cuaca kekal, kedua-dua musim panas dan musim sejuk.

9. Maintenance? minimum

teres perlu memberi kerja yang kurang lebih baik. Seharusnya menjadi tempat untuk menikmati, untuk tidak membuat anda cerun diperhambakan, sebagai contoh, jam menyiram tumbuh-tumbuhan. Dalam pengertian ini, jika anda memasang pengairan automatik anda tidak perlu bimbang menyiram tumbuh-tumbuhan, walaupun anda pergi bercuti. Yang paling praktikal adalah untuk menjadi diprogramkan untuk menyesuaikan menyiram setiap saat dalam setahun. Dan perabot? Matahari, sejuk, angin dan hujan, hari demi hari, boleh merosakkan mereka. Jika anda memilih lipat bahagian-bahagian lebih mudah boleh menyimpan apabila tidak digunakan.

Galeri, 10 photos
10 IDEAS MENIKMATI TERRACE SEMUA TAHUN

10. Sentiasa ada ruang untuk barbeku

sayur-sayuran panggang, daging panggang, ikan bakar ... pasti membuat anda mengeluarkan air liur memikirkan hidangan yang anda menyediakan! Jika anda tidak mempunyai ruang untuk bekerja, jangan bimbang: terdapat gas percuma atau elektrik pelbagai saiz dan harga model. Dalam mana-mana kes, letakkan di satu sudut di mana wasap tidak memasuki rumah dan tidak mengganggu jiran-jiran untuk mengelakkan masalah dan ... selamat makan!