Malangnya kita tidak mempunyai tongkat sakti untuk mendapatkan dari apa yang lebih meter di rumah. Tetapi dengan idea-idea yang baik dan sedikit kepintaran kita boleh menghulurkan ... hampir seperti ajaib. Adalah langkah pertama? Mengambil langkah-langkah pita Dan adakah nombor! Mengukur setiap sudut, bahagian dinding kosong atau bebas dan mata yang tidak digunakan m2 yang anda dapati di rumah. Jika anda mempunyai antara 1 dan 3 m2 dan keinginan untuk memberikan penggunaan ruang yang setakat ini belum diterokai, sesungguhnya di antara tujuh cadangan mencari idea-idea yang baik yang anda boleh melaksanakan. Anda rasa suka? ... jika anda boleh mempunyai segala-galanya!

Hanya 1 M2

Buat almari antara tiang

00366856b

Jurang daripada 1 m lebar dan 30 cm cukup dalam untuk memenangi kabinet di dapur. Beliau berpendapat apa menduduki kebanyakan hidangan, yang adalah di antara 25 dan 28 cm garis pusat. Dalam kes ini, ia merancang pameran bahagian untuk hidangan yang mencerahkan whole-, terbuka sebagai kawasan pusat titik tumpuan dan loker di bawah, untuk alas meja dan perkhidmatan meja atau sebagai pantri kecil.

Satu kajian di belakang pintu

00349120b

Rajah 100 x 40 cm adalah lebih daripada cukup untuk mewujudkan kawasan untuk belajar atau mengkaji kertas kerja. Di sini kita telah menggunakan ruang di belakang pintu untuk mewujudkan saiz desktop yang mudah dan ringan: ia terdiri daripada rak sebagai meja dan dada laci yang seterusnya berfungsi sebagai permukaan galas rak. Dan semua, dalam ruang minimum.

Dalam 2 M2

Sebuah dewan penuh dalam rehat yang

00400067b
Penghias Paz Aguilar González telah menjadi satu ruang 2 m2 antara pintu masuk dan ruang tamu ke dalam dewan penuh. Dia berfikir semua keperluan yang anda perlu masuk dan keluar rumah dan: cermin untuk melihat bahawa juga berfungsi cahaya; satu cetek kabinet penyimpanan laci daripada kekunci surat dan beberapa resit; dan bank daripada 100 x 40 cm yang juga berfungsi untuk menyimpan. Dan semua dalam hanya 2 m2!

Berkaitan dengan artikel ini

perabot adat: lebih teratur, lebih meter, gaya lebih

Adakah anda mempunyai minipiso yang?

perabot adat: lebih teratur, lebih meter, gaya lebih

Zon basuh tersembunyi dalam almari

00325924- (1) B

Yang berdinding mesin basuh, bar untuk menggantung pakaian kabinet penyimpanan dan singki untuk merawat kesan. Ini kawasan basuh, direka oleh Javier Merediz, mempunyai semua yang anda perlukan untuk mengekalkan pakaian yang sempurna. Dan terbaik, dalam hanya 200 cm lebar x 60 cm dalam (perlu bagi countertop dan peralatan). Pintu lipat menyembunyikannya dari pandangan dan sangat praktikal apabila dibuka, kerana tiada ruang yang tinggal di dapur.

Pantri sempurna di sudut dapur

00340931b

Satu sudut 200 x 100 cm adalah ruang yang telah diperuntukkan pasukan Deulonder seni bina tempatan untuk mewujudkan pantri lengkap. Mempunyai bar gantung (dari sosej untuk alat dapur), rak untuk tin dan pakej, laci kain buruk dan lebih kecil, dan kotak slatted dengan roda di bahagian bawah, sesuai untuk yang paling berat. Dan semua dalam 30 cm kabinet dalam. Hanya mahu adalah kuasa!

EN 3 m2

A bangku kerja di belakang sofa

00375797b

Jeanette Trensig penghias telah mewujudkan kawasan pejabat untuk berkongsi dalam ruang di antara bahagian belakang sofa dan dinding. Ia terdiri daripada perpustakaan tersembunyi, 100 x 40 cm -Sempurna untuk komputer yang, dan meja besi, sangat ringan. Untuk menambah kerusi tanpa kehilangan ruang, "pejabat" Ia dilengkapi dengan dua Uthmaniyyah yang disimpan di bawah meja apabila tidak digunakan.

Sebuah dapur di depan 3 meter

00409141b

Dapur ini mempunyai semua yang anda perlukan pada dinding hanya 3 meter linear antara ruang tamu dan ruang makan. Kawasan air, ketuhar dan ketuhar gelombang mikro, dapur memasak, peti ais ceruk dan kabinet tinggi. Mercedes Postigo penghias, pengarang pembaharuan, telah mengambil bahagian dan ambang untuk mempunyai perkakas sehari-hari dengan tangan, digantung pada rod. Seluruh perabot yang disimpan di dalam kabinet atas dengan bidang kaca dengan padanan dinding berwarna.