Anda menghabiskan masa tiga hari memerhatikannya duduk sampel cat cahaya di dinding, anda terlepas apa-apa kekurangan jalan keluar dengan realiti maya untuk memilih setiap perabot di dalam bilik dan apabila memilih langsir tiba, ¿ hang pertama yang meletakkan anda di hadapan? Kesalahan!

Dia bergegas adalah tidak baik

Tiada warna, tiada corak atau jenis kekangan ... Perkara pertama yang anda harus ingat untuk memukul tirai gelap terus mempunyai sebenarnya sedikit kaitan dengan mereka dan dengan itu mengekalkan lama tersembunyi: tingkap.

00426453b

Dan ia adalah bahawa walaupun yang terbaik jatuh diselaraskan boleh menjadi bencana jika tidak mengambil kira cahaya mereka. Beliau berpendapat bahawa tingkap menghadap utara sentiasa menerima kurang cahaya daripada mereka yang berada di selatan, jadi ia adalah dianjurkan tidak begitu tebal atau kain gelap untuk mengeluarkan lebih jelas untuk tidak tinggal. Dan sebaliknya, pada tingkap selatan, anda mungkin perlu untuk memilih salah satu yang boleh menghalang sinaran paling sengit.

Pertama sekali, mengimbangi

Kerap, berkait rapat dengan kesalahan di atas diletakkan hanya langsir nipis sedikit di dalam bilik terang. Walaupun ia seolah-olah idea yang baik untuk meningkatkan cahaya semula jadi dalam ruang, berpendapat bahawa, seperti setiap hari matahari terbit (chipirón!), Ia juga tempat-tempat dan terdapat beberapa kali apabila tirai adalah penting untuk melindungi privasi prying mata. Sesuatu yang-lebih sesuai untuk mencadangkan bahawa esconder- tidak dapat menjamin ketelusan.

Galeri, 12 photos
10 BENCANA anda harus mengelakkan apabila memilih CURTAINS

Dalam kes ini, ia adalah yang terbaik untuk menggabungkan dua lapisan: lut untuk hari itu dan semalaman legap. Dan selama ini akan membawa kepada fikiran orang-orang istana horden sangat klasik dengan tradisi, tidak mengalami: ada banyak cara untuk melakukannya agar sesuai dengan gaya moden, sebagai contoh, dengan menggabungkan tirai atau skrin di bawah sheers, dengan bidai tingkap kecil, dengan panel rata seperti Jepun ...

Bukan sahaja hiasan

Lupa misi langsir sebagai unsur-unsur yang menapis cahaya ruang yang boleh membawa kesan bencana, seperti tidak dapat tidur jika bilik anda menghadap ke timur dan anda membuat keputusan pada jatuh denda atau mempunyai untuk mengebumikan anda di bawah bantal untuk meletakkan tidur jika ia adalah barat.

00427883b

Penyelesaian: apa sahaja yang teduh yang dipilih, jangan lupa untuk menggabungkan ia dengan beberapa kain fabrik legap mampu menyekat cahaya, jenis foscurit juga akan membantu mengawal suhu di dalam bilik.

Menarik keluar pita pengukur dan mengambil tindakan!

Ia mungkin kelihatan jelas tetapi anda tidak akan menjadi tidak yang pertama atau yang terakhir jatuh pendek bar, atau tirai adat kereta api, Apa pun lebih teruk lagi - tidak mengukur dengan teliti tingkap, atau melakukan PalmOS atau &# 39; dengan mata&# 39;.

Berkaitan dengan artikel ini

¿Curtain atau buta? Kebaikan dan Cons untuk memukul untuk berpakaian tingkap anda

DENGAN IDEA CLEAR

¿Curtain atau buta? Kebaikan dan Cons untuk memukul untuk berpakaian tingkap anda

Atau masih telah dilakukan tiada akaun yang akan ditambah kepada angka minimum yang terhasil 30 cm pada setiap sisi tetingkap untuk jatuh jauh, dibuka dengan selesa dan mengelakkan sisi bingkai melihat.

Formula kejayaan

Bagaimana mungkin bahawa kain ini yang kelihatan kaya dan mewah dalam atau pameran katalog gambar internet atau rumah rakan anda melihat ...- &# 39; kurus&# 39; dalam tetingkap kita? Anda tidak boleh menyalahkan kain itu sendiri tetapi jumlah yang -escasa- anda telah membuat langsir.

00428051b

Untuk mengira jumlah tisu perlu untuk langsir yang disyorkan jurang membiak pengukuran untuk menampung oleh 2 atau 2.5 dan juga 3, dalam kes sheers finos-, bergantung kepada sama ada kita mahu kesan yang lebih & 's Puckered atau lebih lineal.Y lupa untuk menambah kira-kira 10 cm pihak hemming.

kesan mengangkat

Sama seperti jeans kurus dengan tumit akan memanjangkan kaki dan satu teman lelaki dipotong memendekkan (untuk yang sangat bergaya), di mana bar meletakkan tirai gelap terus mempengaruhi kemasan akhir. Apa sahaja langkah-langkah atau bentuk tingkap jika kain keluar dari bawah bumbung akan menjadi lebih licin daripada jika anda meletakkan sokongan di atas ini.

Seperti halnya dengan lebar dengan panjang langsir juga ia perlu mengambil jalan keluar dengan matematik: kain hendaklah sekurang-kurangnya 35 cm lebih daripada kejatuhan tirai yang sedia dibuat. (Untuk membolehkan diri atas dan hem). Menyimpan bahawa dalam fikiran jika anda tidak mahu berakhir sehingga kelihatan seperti dinding anda mempunyai &# 39, lug yang&# 39;. Dan, jika anda mahu mengheret, menambah satu lagi 10 cm.

Perkara gaya

Adakah anda jatuh dari kain cetak tropika dengan super-trend dan kini anda melihat berubah setiap hiasan bilik untuk muat? Itulah yang dikatakan hidup dalam daging sendiri peranan yang boleh memperoleh langsir bercorak, terutama dalam versi berwarna-warni atau dengan motif besar.

Jika anda belum menjadi keputusan yang sedar, ia adalah lebih baik untuk memilih fabrik polos dan sebaik-baiknya cahaya berwarna tetapi juga mempunyai pilihan untuk menghidupkan mereka ke dalam perhatian dari bilik dengan mengurangkan kesan unsur-unsur lain dengan berat badan visual sebagai sofa atau permaidani untuk mengelakkan bersaing antara satu sama lain.

Apa-apa kain tidak bernilai

Walaupun rasa, warna -dan estampados-, kain yang paling indah di dunia tidak akan kelihatan seperti yang anda harapkan jika anda mempunyai kejatuhan yang baik, seperti menyediakan kain linen, kapas atau sutera. Sebaliknya, ini gentian asli mempunyai beberapa kelemahan seperti kecenderungan untuk mengecut atau tindakan perubahan warna matahari, dalam hal warna yang paling sengit.

Walaupun ia kelihatan dilema, penyelesaian adalah biasanya pada titik tengah: memilih kain dengan sejumlah serat sintetik yang memberikan rintangan kepada air dan cahaya untuk menikmati langsir praktikal sebagai hiasan.

Menyelaras, tidak memadamkan

Gunakan kain yang sama terutama tirai gelap terus estampada-, horden dan apa-apa perkara lain yang anda meletakkan pukulan lampshades -lihat, bantal, dan lain-lain bukan sahaja ketinggalan zaman tetapi mendapat ruang tamu anda, jauh menjadi &# 39; Berpakaian&# 39;, membuktikan tidak kekurangan claustrophobia.

00408121b

Ini tidak bermakna bahawa, kerana takut kesan burik, kita berakhir dengan skim seumpama itu neutral yang boleh berakhir menjadi hambar. Pertengahan antara dua pilihan, memilih untuk langsir dengan beberapa tambahan jika perabot anda adalah jelas dan sedar diri atau yang rata dalam kes fabrik bercorak walaupun dalam mana-mana dua kes, dalam palet warna yang mengintegrasikan pelbagai unsur-unsur.

Tidak berakhir membenci mereka

tirai gelap terus Tandukan mempunyai lebih kurang rumit secara kasar mengumpulkan -dengan komponen visual, tetapi juga salah ...- semata-mata berfungsi: memastikan yang jatuh slaid lancar.

Galeri, 12 photos
10 BENCANA anda harus mengelakkan apabila memilih CURTAINS

Bertujuan untuk menyimpan ini dalam fikiran sebelum decantarte gelung atau kali ganda tanpa kain langsir yang sama, terutamanya dalam kes lebih tebal dan sukar untuk beroperasi. Ini jenis kemasan kerja-kerja dengan langsir halus dan tingkap yang tidak sering dibuka kerap, walaupun untuk hari tersebut adalah eyelets lebih baik, cincin atau cangkuk boleh dikendalikan dengan mudah dari tanah, sama ada dengan warna yang sama atau bar untuk itu.

Lebih bencana hiasan untuk mengelakkan

  • Mengelakkan bencana di ruang tamu
  • Mengelakkan bencana di dalam bilik tidur
  • Mengelakkan bencana di dapur
  • Mengelakkan bencana di bilik mandi
  • Mengelakkan bencana di dalam dewan
  • Mengelakkan bencana di nurseri
  • Mengelakkan bencana apabila anda menyusun almari
  • Bencana mengelakkan mencerahkan rumah anda