Di dapur mesti disimpan spotlessly bersih, yang memerlukan penggunaan dan pengendalian makanan, terutamanya segar. Sebab kamu tahu, kita adalah apa yang kita makan. Tetapi keperluan ini sering terlupa: kain buruk dapur dan mop. Ini tekstil bersentuhan dengan semua jenis kuman dan makanan yang mudah untuk lulus ke tangan, makanan atau lain-lain permukaan di mana kita bekerja.

untuk mengelakkan "germénica pencerobohan" Ikuti langkah-langkah berikut:

  • Gunakan kain yang berbeza apabila mengendalikan daging dan ikan. Untuk tidak membuat kesilapan, anda boleh, sebagai contoh, membeli kain putih untuk daging dan ikan, dan makanan lain, penggunaan kain warna lain. Jadi, anda tidak akan pergi salah!
  • Tidak kering mereka secara langsung pada kain selepas mengendalikan makanan mentah. Sebelum ini anda perlu membasuh tangan anda dengan sempurna.
  • Mencuci kain dan kain kerap membasmi kuman.
  • Rags perlu sentiasa bersih dan kering, kerana kelembapan memudahkan penyebaran kuman. Jika anda menggunakan pengering, pastikan bahawa tiada pengawal yang basah.
  • Menukar mereka setiap 24 jam jika anda memasak setiap hari.

Adakah menggunakan kain atau kertas?

Satu lagi kemungkinan adalah untuk menggantikan kain buruk dan kain untuk gulung kertas, pilihan yang semakin meluas, walaupun ia mempunyai dua kelemahan: harga dan kos alam sekitar. Ia adalah dinasihatkan supaya tidak umum budaya produk lembaran iklan dan membiasakan diri menggunakan kehidupan panjang, tetapi dalam kes ini keseimbangan alam sekitar tidak begitu ketara, penggunaan tenaga yang melibatkan basuh dan penggunaan disinfektan.

Adakah anda tahu apa-apa muslihat untuk tinggal kain bersih, terutamanya putih? Memberitahu kita mengenainya di bawah ini!