Musim panas datang dan jalan-jalan yang penuh dengan sandal ... dan perancah! Ia adalah masa tahun apabila lebih pemulihan dan pembaharuan yang dibuat, dan sudah tentu, mesh hijau demikian, seseorang mula berasa seperti di rumah juga bertambah baik. Jika anda juga telah menarik "sindrom rangkaian hijau"Akan datang dalam berguna untuk mengetahui apa yang tidak terlepas dalam meminta belanjawan. Supaya anda mengelakkan kehilangan wang (dan kesabaran).

00436729 O

data syarikat

Pastikan yang terdiri daripada nama nama profesional atau perdagangan syarikat, alamat, nombor pengenalan cukai, telefon dan, jika masyarakat autonomi memerlukan pendaftaran, nombor pendaftaran perniagaan. anda juga mesti mengandungi nama dan alamat anda sebagai pelanggan dan jenis kerja, pemasangan ... yang akan dilaksanakan.

Berkaitan dengan artikel ini

Menukar cip dan pembaharuan berjaya flat anda ... tanpa tekanan!

3 Kunci

Menukar cip dan pembaharuan berjaya flat anda ... tanpa tekanan!

Harga, roboh

Di samping itu untuk memasukkan jumlah harga yang perintah itu (termasuk cukai), meminta secara terperinci setiap perkara tertentu kerja dengan harga unit, iaitu, ia telah menjadi jelas tentang jenis kerja yang perlu dilakukan, kos buruh ( setiap jam, setiap hari, meter ...), bahan-bahan untuk menjadi (kualiti dan kuantiti) yang digunakan dan harga bagi satu meter persegi, unit, dan lain-lain

00458367

Ini akan menjadi sangat berguna untuk membandingkan item by item, meminta beberapa kutipan dan jualan jika ada yang terlebih nilai.

Semak sama ada tidak pada atau hilang apa-apa dikira untuk mengelakkan kejutan yang tidak menyenangkan. Tidak ada yang lebih baik daripada apa yang anda tahu.

Bentuk pembayaran

Ia perlu menjadi sangat jelas. Pembayaran biasanya dibuat pada awal dan akhir. The Ocu mengesyorkan tidak terlebih dahulu lebih daripada 25% daripada kerja dan meminta resit bagi setiap pembayaran. Dan ia memerlukan invois VAT, adalah satu-satunya cara untuk deducirte kerja-kerja, memohon geran atau tuntutan jika perlu.

00381287

Penting!

  • Jika kerosakan atau lain-lain yang tidak diduga timbul semasa kerja ... dan mahal bajet awal (mesti ditandatangani dan dimeterai), syarikat perlu menyampaikan maklumat itu secara bertulis dan anda mesti meluluskannya: tidak boleh mengenakan bayaran untuk kerja-kerja tidak diterima atau diperuntukkan sebelum ini. Sekiranya tidak bersetuju, anda boleh menuntut syarikat yang sesuai dengan harga awal.
  • Jika anda telah membayar sebahagian daripada harga atau apa-apa ... dan syarikat itu enggan meneruskan kerja-kerja, anda boleh meminta penamatan kontrak dan pampasan bagi ganti rugi. Untuk menuntut dan menyelesaikan konflik itu, kelewatan dalam kerja ... sangat berguna untuk bersetuju penyerahan kepada timbang tara institusi penggunaan, lebih cepat dan proses ekonomi (tidak seorang peguam dan peguam cara diperlukan) bahawa laluan kehakiman. Cari Pejabat Perbandaran anda Maklumat Pengguna (OMIC).

Berhati jaminan!

Mereka akan muncul. Kedua-dua Jaminan unsur-unsur pembaharuan (boleh berbeza) kerana kesan daripada jumlah harga, dan juga mesti terdiri tarikh permulaan dan akhir tugasan. Anda juga boleh bersetuju mengenai pampasan bagi kelewatan dan menggambarkan ia dalam bajet, sebagai contoh, yang profesional perlu membayar denda sebanyak € 60 setiap hari kelewatan. Ia juga perlu memasukkan satu klausa pengemukaan kepada timbang tara pengguna institusi alternatif kepada mahkamah dalam kes konflik.

00392809 O

Dan kini ... meminta sekurang-kurangnya 3 sebut harga

Mengajak anda semua tahap yang sama lanjut. Ia akan menjadi lebih mudah untuk membandingkan mereka. Jika anda mempunyai soalan, bertanya. Tidak meninggalkan apa-apa untuk diberikan kerana kemudian datang kejutan. Dan sudah tentu, memilih untuk rujukan profesional.

Galeri, 10 photos
BELANJAWAN: SEGALANYA MESTI TERMASUK

Perlu diingat segala-galanya yang anda telah berbincang dan merancang dan merancang masa dengan, mendapatkan apa yang anda mahu. Matlamat anda: 0% masalah.