Dalam mana-mana bilik mandi, jika terdapat tab mandi, kebanyakan ia menjadi tumpuan. bahagian dikecualikan, sama ada reka bentuk lama atau versi kontemporari, menonjol untuk daya hiasan mereka.

Salah satu keputusan yang paling penting yang perlu diambil apabila mandi projek, berkenaan dengan jenis tandas, sinki dan tab yang anda mahu untuk memasang. Ia mempunyai untuk membuat keputusan kedua-dua gaya dan bentuk unsur-unsur sebagai lokasi. Anda perlu mengambil kira ciri-ciri struktur seperti keadaan yang downpipes dan sistem pembuangan air.

tab mandi mengecualikan, ledakan klasik

Antara pelbagai jenis mandi yang sedia ada (pusaran air, bulat, panjang, batu ...) model bebas tekanan, reka bentuk tradisional berharga untuk keanggunan dan kekuatan hiasan. Kebangkitan mandi itu berlaku di awal abad kedua puluh, terutamanya di mulia dan manors. Model-model ini telah dibuat dalam besi tuang dalam satu bahagian, disalut dengan lapisan tebal enamel seramik. Kenaikan kos bahan bermotivasi penggunaan luar penurunan daripada suku pertama abad kedua puluh, 25 tahun kemudian dikatakan tidak lagi dipasarkan. Atas sebab ini, model asal mempunyai purata umur 75 tahun.

Jika anda sedang mencari untuk model yang lebih tua, menyerang kedai-kedai dan Almoneda dan beberapa pengimport menawarkan peluang untuk membeli salinan asal. model Sepanyol adalah lebih sukar untuk mencari kerana banyak ditolak dengan pembaharuan tentang bilik mandi di mana terletak. Sebaliknya, ia adalah lebih mudah untuk mencari tab mandi Inggeris, seperti di Britain serpihan ini sentiasa bernilai tinggi dan oleh itu telah mengekalkan banyak lebih salinan daripada di negara kita.

Jika anda lebih suka mandi Comtemporanea dikecualikan, Banyak pengeluar menghasilkan versi semasa. Dalam beberapa kes terdapat semula model asal (seperti diimport oleh Cántabra Francais, yang keping mudah kos sekitar 2000 €) dan dalam model kontemporari lain, dalam beberapa kes yang ditandatangani oleh pereka berprestij, bahan-bahan sebagai porselin dan akrilik. Terdapat juga tembaga dan kayu eksotik.