A dusun zaitun indah di Carmona, Sevilla, tidak dapat menampung rumah sama ada. Di kawasan ini, dipenuhi dengan rumah-rumah ladang ladang mulia, rumah ini meningkat. "Apabila pemilik datang ke pejabat saya untuk memberitahu saya bahawa dia telah membeli sebuah dusun zaitun dan mahu membina rumah di sana musim panas, mempunyai idea-idea yang sangat jelas mengimbas kembali pedalaman Amparo Garrido, pengarang projek. Saya mahu menjadi sebuah bangunan seni bina tradisional dengan udara kemodenan. Tetapi negara yang selesa ".

anjung putih lampu gantung perindustrian

Seperti dalam abad kesembilan belas

Tuan tanah dan kerja-kerja dalaman berlangsung lebih dua tahun. "Idea mewujudkan chozo (a bangunan tradisional luar bandar) saya dapati sangat menarik dan terpaksa menjelaskan Amparo datang satu chocero of Huelva untuk membina". pondok adalah satu bidang yang biasa tradisional pembinaan, abad kesembilan belas, dalam bidang El Rocio, yang memberikan perlindungan kepada gembala dan petani. Ia terbit tanpa asas oleh sebuah menara konkrit dan tiang kayu menyokong anjung yang memberikan naungan. perlindungan adalah mawar liar terutamanya castanet, pelbagai kalis air dan sangat tahan herba dan dinding mortar kapur dan pasir.

Galeri, 12 photos
percutian ini ... SUMMER IN SOUTH INI!

A dalaman mengejutkan

Tetapi ini bukan chozo untuk digunakan. Di dalam, microcemento kaki lima, dapur terbuka, siling kayu putih dan pengedaran semasa dan hiasan menjadikannya sebagai carian rumah abadi pada masa lalu tetapi diunjurkan ke masa depan. Amparo kerja di musim panas adalah meneka di selatan Perancis, escapades Mediterranean dan semangat untuk ruang, warna dan cahaya juga ditafsirkan. Dan dalam bahawa ruang mengalir taman, direka oleh arkitek landskap Sonsoles Pérez Iriarte dan dipengerusikan oleh pokok-pokok zaitun seratus yang buahnya pemilik ingin membuat pengeluaran minyak kecil ia juga dimasukkan.

bilik chozo tradisional dengan tingkap kayu dalam hijau

rumah, pada satu tahap, mempunyai beberapa bilik tidur dan lampiran untuk menceriakan pelancong. "Idea ini adalah untuk membawa semula jadi dan kesegaran. Oleh itu anjung telah dicat sepenuhnya putih, sesuatu yang tidak masuk akal yang tradisional chozo. Kita harus tahu bagaimana untuk membalikkannya. "