Terletak di atas tebing, dengan warna bumi muka bangunan yang menggabungkan dengan alam sekitar, berhati ia naik sebuah rumah yang hidup di luar rumah, menghadap ke Mediterranean dan bintang-bintang sebagai malam bumbung panas. Direka oleh arkitek Benjamín Calleja, ia terletak berhampiran bandar La Mola, Formentera. Ia adalah mudah, semula jadi dan dengan udara desa yang menarik. taman dengan tumbuh-tumbuhan asli dan batu tanah warna warna tanah, seolah-olah menjadi sebahagian daripada kawasan pulau. Sehinggakan dalam pembinaannya kekal tanah yang tidak rata, dan terdapat sejenis "teres" di mana bangunan itu terletak juga. Semula jadi dan menghormati mutlak untuk alam sekitar Balearic; mereka ini adalah premis rumah.

Dengan bintang seperti bumbung

Tetapi jika ada apa-apa yang mengejutkan di dalamnya, adalah keterbukaannya ke luar. Di sekeliling terdapat kawasan berehat di mana-mana, daripada berada di bawah encañizado di sebelah ruang makan, ruang tamu dan Jadual urut! Ia mempunyai rasa yang berada di luar sepanjang masa. Lounge renang dalam, sebagai contoh, dikelilingi oleh tingkap yang boleh mencapai hampir ke siling dan hampir sentiasa kekal dibuka pada musim panas, supaya udara yang mengalir dalam aliran sejuk. Semua kawasan bergaul, supaya kesinambungan di antara persekitaran adalah mutlak. Dan ia adalah yang pemiliknya, beberapa dengan dua kanak-kanak, suka bertemu rakan-rakan dan menikmati malam yang berbintang hari musim panas.

awning anjung di bawah wattle dermaga

Di ruang makan, perhimpunan diregangkan sehingga subuh dan kawasan lounge sesuai untuk minuman topping petang santai. Walau bagaimanapun, pada musim sejuk tingkap ditutup dan ia adalah satu ruang tamu terbuka ditukar menjadi tempat yang intim dan mesra. Sudah tentu, dengan pemandangan yang menakjubkan ke Mediterranean di mana-mana, supaya rasa "yang keluar" masih ada.

Kesederhanaan dalam bahan-bahan yang mulia

Perjalanan melalui rumah, ia menarik perhatian kepada kesederhanaan hiasan, yang mengambil kesempatan daripada bahan-bahan yang mulia untuk membuat bahagian-bahagian yang mudah dan diskret. Oleh itu, di anjung, loji, serat segar dan lembut adalah bahan ruang tamu, manakala di dalam bilik kayu adalah penting. Untuk teduh di musim panas, bumbung wattle sejuk canícula petang. Selain itu, batu dan batu. Oleh itu, kawasan lounge adalah berdasarkan tilam diletakkan di atas sokongan batu (apatah batu panas yang diletakkan di sudut anjung: kegembiraan a).

Galeri, 20 photos
THE syurga di bumi

dalaman-luaran fusion

Apabila di dalam, falsafah menyepadukan landskap kekal dalam warna-warna dan bahan. Ruang tamu, sebagai contoh, mempunyai nada bumi. Panggang, kapas mentah dan pasir dan gentian asli bergabung dengan batu dan kayu luar. I Were atau di dalam? Di dalam atau di luar? Mustahil untuk ditentukan; semuanya bercampur-campur dalam gabungan mengejutkan. Walaupun dapur, dibuka kepada tamu dan anjung!, Seolah-olah menjadi kesinambungan daripada landskap untuk kesederhanaan dan semula jadi itu. Tidak ada menipu atau kadbod, segala-galanya adalah di sisi. Peringkat membuat rak panjang kabinet, manakala di tengah, sebuah meja kayu kasar termasuk dua lampu tergantung dilakukan dengan bakul serat semula jadi. Di dalam atau di luar? thread ini adalah berdasarkan kepada elemen utama: yang sama lantai marmar seluruh rumah terganggu hanya di pintu keluar ke anjung dengan salah satu daripada tanah liat.

Tetapi kami pergi ke rumah untuk mencari bilik tidur. Terdapat empat, dan empat sama. Di pintu masuk setiap beberapa zink (1, 2, 3 dan 4). Sederhana dan minimalis, dengan katil di atas lantai dan bumbung rata. Ia mengenai berehat! tanah itu masih tanah yang tidak rata dengan langkah-langkah di mana arkitek diletakkan katil tanpa kepala katil. Segala-galanya mudah, mudah, bahan-bahan semula jadi: batu, kayu, serat sayur-sayuran, kapas dan linen. Membayar penghormatan kepada bumi, langit dan laut. Sudah tentu, ini adalah syurga!