Pada musim bunga tahun 1992, sebelum Sukan Olimpik bermula pada Barcelona, ​​pemulihan rumah ladang ini berakhir. pemilik mengingati tarikh dengan baik bukan sahaja secara kebetulan dengan Sukan Olimpik, tetapi juga kerana, sejak itu, dia dan anak-anaknya menikmati kediaman yang menyediakan banyak jam kebahagiaan.

Galeri, 16 photos
A rumah ladang dengan sejarah

Rumah itu adalah di Baix Empordà, agak dekat dengan pantai, dalam landskap pertanian dijinakkan mana dipelihara bandar-bandar zaman pertengahan dengan ladang gandum, resin pain wangi dan beberapa sawah padi alternatif. Apabila ia telah dibeli, rumah ladang itu dalam keadaan sangat miskin, dengan haiwan berkerumun tingkat bawah, tanpa perkhidmatan asas seperti air dan elektrik. Tetapi potensinya adalah besar, jadi saiz pangsapuri dan kemungkinan memberikan taman yang hebat, kemungkinan bahawa melalui pengambilalihan bidang jiran kenyataan.

Dapur dengan kabinet kayu

Pembaharuan arkitek Lluís Auquer, yang tahu dan menghormati seni bina kawasan ini telah ditauliahkan. Auquer, sebelah menyebelah dengan pemilik, mengadakan kerja yang terlibat menyertai dua buah rumah, satu dengan tempat yang bertarikh dari abad kedua belas, seperti bumbung yang kini adalah dapur yang, pada asalnya, adalah satu rangkaian dihitamkan hutan dan selepas pembersihan menyeluruh dan pengasapan kini testimoni menarik kepada sejarah yang kaya dengan rumah ladang ini.

Berkaitan dengan artikel ini

Ia dibina sebagai rumah ladang abad kesembilan belas

BACK TO THE PAST

Ia dibina sebagai rumah ladang abad kesembilan belas

Menghormati ciri-ciri asal, bagaimanapun, tidak bertentangan dengan menikmati kemudahan moden seperti pemanasan atau penghawa dingin. Ia juga mempunyai beberapa elemen cut kontemporari sebagai anjung depan, ditambah kemudian, reka bentuk arkitek Beth taya. Tingkap lanset baru pada topeng depan adalah mengangguk kepada garis Gothic tingkap asal yang berjalan sebelah bilik tidur utama yang besar, mengapa landskap yang indah ketegangan Empordà itu.

Galeri, 16 photos
A rumah ladang dengan sejarah