Anda 'd rumah! Sekarang bahawa anda mempunyai senyuman dari telinga ke telinga ... dan kami berhasrat untuk bertahan, yang tidak keadaan huru-hara persediaan atau mereka "saraf perkahwinan biasa" memadam Ungkapan ini. Tetapi, seperti yang adalah logik, sekarang semua keraguan mencela anda: Di mana saya bermula? Apa yang saya perlu memilih pertama? Bilakah saya perlu menghantar jemputan? Dan mula mencari di pakaian?

Untuk membantu anda kami telah beralih kepada pakar-pakar dalam bidang: rakan-rakan kami dari Amarillo Couch. perancang perkahwinan, "kawalan-semua", "tenang-saraf" dan hampir godmothers dongeng majlis perkahwinan. Mereka memberi kita semua tips untuk mengatur tekanan perkahwinan, langkah demi langkah.

1. Tentukan perkahwinan anda: gaya, bajet dan bilangan tetamu

Ini adalah titik asas, kerana di sini mereka akan meninggalkan keputusan lain. Ia adalah masa untuk berhenti dan berfikir. Ini adalah soalan-soalan yang akan membantu:

  • Bagaimana anda bayangkan perkahwinan anda?
  • Apa perasaan yang anda ingin tinggal tetamu anda?
  • Adakah anda lebih suka satu pihak dengan rakan-rakan atau acara eksklusif?
  • Apa yang anda bayangkan persekitaran majlis tersebut? Dan parti?

"Biasanya pasangan menjadi sangat teruja dan mencari yang buta kecil. Kami mendapati teman lelaki yang telah menempah hotel apabila mereka benar-benar mahu perkahwinan negara, orang lain yang memilih hartanah dengan infrastruktur yang sangat sedikit dan menyediakannya untuk perkahwinan sepatutnya mereka lebih bajet daripada mereka fikir, mereka telah bilik yang tidak terpelihara disesuaikan dengan jumlah tetamu ... "kita Indara Yellow Couch jelas beliau.

Perlukan bantuan? Jika anda berfikir bahawa persediaan akan menyebabkan anda terlalu banyak tekanan, anda tinggal jauh dari tempat atau hanya mempunyai masa ia adalah yang terbaik untuk mengupah seorang perancang perkahwinan. Jika anda membuat keputusan, melakukannya secepat mungkin untuk membuat sebahagian besar pengalamannya.

masa

Seperti yang anda tahu anda akan berkahwin, memberi tumpuan kepada menentukan perkara ini sebelum memikirkan tempat atau pakaian. Mendedikasikan ini selama seminggu tanpa melihat apa-apa lagi. Ini sedikit masa untuk renungan boleh membuat banyak perbezaan.

Galeri, 9 photos
MENGADAKAN PERKAHWINAN TANPA TIPS STRESS 'WEDDING PLANNER'

2. Pilih lokasi majlis dan sambutan

Sekarang anda tahu bagaimana anda mahu tempat sambutan itu, jumlah tetamu (sudah tentu anggaran, sentiasa bergantung kepada pengesahan sebaik sahaja anda menghantar jemputan) dan jika anda mahu untuk berkahwin di gereja besar di sebuah gereja kecil di tengah-tengah gunung, di pantai ...

"Buat satu senarai prasyarat yang mesti mempunyai ruang. Cuba untuk menjadi fleksibel sedikit, kerana semua yang anda akan melihat kebaikan dan keburukan, dan lanzaos untuk mencari tempat yang anda jatuh cinta, "mencadangkan Indara.

masa

Musim lebih awal jika tinggi. Buku ialah lebih atau kurang daripada setahun sebelum sambutan

3. Sebarkan. Kemudian datang jemputan

Setelah anda mempunyai tarikh dan tempat majlis dan sambutan terpelihara datang salah satu momen paling istimewa: memberi amaran kepada semua orang! Dan sekarang perkara yang serius, dan orang akan melakukan lebih teratur dengan masa, jadi ia adalah lebih baik tidak sabar untuk menghantar jemputan untuk memberitahu tarikh dan tempat.

sofa kuning OK

"Sebaik-baiknya jemputan mencerminkan gaya perkahwinan dan rasa Kata Pengantar apa yang mereka akan mencari yang dilupakan. Reka bentuk, ilustrasi, bagaimana untuk menulis mereka ... ada seribu satu pilihan dan masing-masing berkata banyak perkara mengenai personaliti yang akan mempunyai perkahwinan, "mencadangkan Indara. "Pastikan gaya yang anda mempunyai, menghantar sampul surat caligrafiar sentiasa seolah-olah satu langkah yang bijak. Semua orang suka melihat dia cantik menamakan di atasnya. "

Dengan tambahan. Anda boleh melampirkan peta, cadangan hotel (beberapa teman lelaki berunding dengan hotel yang berdekatan untuk membuat ia lebih murah untuk tetamu), alamat halaman web bertema mengenai perkahwinan ...

masa

Memberi notis enam bulan adalah mencukupi. Jemputan dihantar kira-kira dua bulan sebelum majlis perkahwinan.

4. penyedia Sewa

Dari sofa Amarillo yang sangat jelas: "Kami mengesyorkan bahawa anda sentiasa bermula dengan mereka yang mempunyai lebih banyak permintaan (gambar dan video) dan orang-orang yang paling penting kepada pasangan (satu kumpulan muzik khususnya, kek perkahwinan dalam pastri bahawa saya chifla ...) "Kemudian, tanpa tergesa-gesa tetapi tanpa jeda, menjaga yang lain: katering, khemah, jemputan, bunga, pengangkutan ...". langkah demi langkah pergi menumpukan lebih banyak sumber dan bajet yang anda anggap paling keutamaan ".

masa

Bermula kira-kira sembilan bulan sebelum dan berakhir dua bulan sebelum perkahwinan untuk pinggir terakhir bas atau pembekal anak.

5. Pakaian

Ia berbuat demikian teruja ... dan sakit kepala yang boleh membawa kepada pilihan pakaian! Indara menegaskan: "Ingatlah tempat yang satu. Iaitu, menjaga garis anda telah membuat keputusan dan berfikir ia tidak di bandar sama bidang, musim panas atau musim sejuk, pagi atau petang ... ".

Jumpelang untuk Jimena sofa kuning (8)

Jika anda pergi untuk reka bentuk adat, anda boleh lakarkan dan mewujudkan seiring dengan pereka, mengambil masa anda. Selain proses kreatif beberapa ujian akan diperlukan sehingga ia selesai. Jika anda memilih reka bentuk yang dilakukan, saya hanya mempunyai ajustártelo. Selalunya, selepas memilih ia, menguji beberapa bulan sebelum dan satu lagi lima belas hari dan minggu sebelumnya.

masa

Enam atau tujuh bulan sebelum perkahwinan.

6. Fikirkan tentang tetamu

"Perkahwinan Ten juga merupakan salah satu di mana pasangan sangka tetamu dan telah menjangka keperluan anda untuk memastikan semua orang selesa dan bahagia." Untuk melakukan Indara dan pasukannya Couch Amarillo mengesyorkan memudahkan senarai hotel, kedai gunting rambut atau perkhidmatan yang mereka perlukan, membuat sambutan kecil sehari sebelum mengenali antara satu sama lain, meletakkan pengangkutan ulang-alik supaya anda tidak perlu mengambil anda Sebuah kereta ... "semua orang berasa istimewa."

masa

semua bersama-sama

Galeri, 9 photos
MENGADAKAN PERKAHWINAN TANPA TIPS STRESS 'WEDDING PLANNER'

7. Hiasan

Sebaik sahaja anda telah dikawal isu pembekal, menumpukan perhatian anda mengenai perkara ini. Dari sofa Amarillo tidak mencadangkan bahawa pasangan itu berfikir hiasan hanya bermula dengan persiapan, kerana kerana mereka menenggelamkan dalam majlis perkahwinan alam semesta akan menemui lebih banyak perkara, dan menukar fikiran banyak kali anda.

Bang Bang Anda untuk sofa Kuning (4)

Menurut perancang perkahwinan anda tidak perlu untuk mencari tema untuk perkahwinan (filem, perjalanan ...). Malah, "sudah agak ketinggalan zaman," kata mereka. "Tetapi apa yang perlu adalah untuk kekal setia kepada gaya atau benang untuk membuktikan perkahwinan yang harmoni".

Indara dan pasukannya sentiasa komited untuk melabur lebih banyak sumber dalam makan tengah hari meja atau makan malam di snek atau menari, ia adalah masa yang apabila orang mempunyai lebih banyak masa untuk melihat butiran.

  • Jika perkahwinan adalah hari: Ia memberikan lebih keutamaan kepada bunga. Ingat bahawa centerpieces mengganggu separuh up. bajitos terbaik atau sangat tinggi.
  • Jika perkahwinan itu adalah malam: Lebih fokus pada layar. Lampu adalah semakin penting di majlis perkahwinan dan boleh mengubah segala-galanya dari kalungan daripada mentol lampu untuk perkahwinan lebih ringan pada musim panas untuk menyiapkan projek-projek lebih facades lampu, pokok-pokok, gerbang, pergolas ...

masa

Tiga bulan sebelum perkahwinan

8. Nikmati (sebelum, semasa dan selepas)

Mungkin sekarang anda kelihatan titik kecil yang berkaitan, tetapi perlu juga diingat kerana sebagaimana yang mereka katakan dari sofa Amarillo: "Sepuluh ialah perkahwinan perkahwinan dinikmati." Dan ia mesti dilakukan dalam semua fasa. bulan perbelanjaan menegaskan (dan menekankan keluarga, rakan dan rakan-rakan) untuk menyediakan hari yang bahagia hanya tidak berbaloi. Terutama pada hari-hari terakhir cuba untuk berehat. Saraf dan emosi yang sama akan cukup, tidak menambah mereka yang ingin semuanya sempurna. "Adakah sesuatu yang salah kerana ia tidak memberi anda masa untuk mengikat 200 haluan dengan lavender untuk memakai setiap hidangan? Teori saya adalah bahawa jika anda tidak lakukan sebelum ini, ia tidak begitu penting. Sesungguhnya makanan dan pakaian anda tidak lupa !. "

Dan terutama ambil perhatian bahawa ...

  • keluarga dan rakan-rakan anda juga layak untuk menikmati perkahwinan. Jadi jangan muat naik dengan tugasan untuk hari besar.
  • Akan ada perkara yang gagal, tetapi hanya 99% akan melihat anda, jadi jangan mementingkan Dan terus bergembira!

Galeri, 9 photos
MENGADAKAN PERKAHWINAN TANPA TIPS STRESS 'WEDDING PLANNER'