Ana Gispert apa rumah ini Sant Cugat del Valles, berhampiran Barcelona, ​​adalah kisah cinta lama dengan akhir yang bahagia. Semuanya bermula lima belas tahun yang lalu: "Kami hidup dua blok jauhnya dan sering kita berlalu. Saya jatuh cinta dengan rumah, muka bangunan yang pertama, jadi saya mencadangkan kemudian. Ia penuh dengan pesona sebuah rumah lama dengan butiran moden indah. Tidak lama kemudian saya menjadi taksub dengan suami saya dan kami mengambil keputusan untuk melihat pemilik. Beliau adalah seorang pasangan yang lebih tua yang, seperti saya, suka rumah, jadi kita tidak diberikan harapan untuk membelinya. "

pintu depan rumah dengan pemilik di tangga

Tetapi Ana, gigih, tidak berpuas hati: "Saya tidak boleh lupa, terus berjalan untuk melihat dia setiap hari, di dalam saya tahu bahawa suatu hari nanti ia akan menjadi milik kita. Saya sering melintasi dengan pemilik, kami berbual-bual dan menubuhkan hubungan kasih sayang. Sehingga satu hari, kegembiraan dan kesedihan saya, wanita itu memberitahu saya bahawa perkara yang telah berubah; tahun-tahun berlalu, rumah itu besar dan mereka mempunyai masa untuk menjual. Saya mempunyai emosi bercampur-campur. Pada mulanya saya berasa amat sedih, kerana saya suka untuk melihat rakan itu supaya bersatu dan pasangan bahagia di dalam rumah. Tetapi selepas mengambil berita buruk, terdapat seolah-olah saya mustahil!, Rumah boleh menjadi milik kita. Ia telah sepuluh tahun, tetapi akhirnya membelinya, saya ingat tarikh sebenar: April 27, 2007. Hari kami menandatangani, pemilik memberitahu kami bahawa beliau amat gembira bahawa rumah itu adalah untuk kita dan mengucapkan tahniah kepada saya di ketabahan saya. 'Sudah tentu saya berterusan, Aku cinta!' Jawabku. "

Galeri, 20 photos
Satu semangat dikongsi untuk rumah moden

Ana menceritakan kisah ini dengan sekelip mata di matanya, cinta untuk rumah terus hari ini. "Ia mengambil masa yang lama untuk memulakan kerja. Kami terpaksa mengasimilasikan rumah itu milik kita ... kita bergelut untuk mencari seorang arkitek, telah menjadi seseorang yang istimewa, seperti rumah, seseorang yang boleh menangkap jiwanya menghormati zaman kita. Akhir sekali, melalui kawasan pedalaman Adriana Barnils, kami mendapati Manuel Fuster Freixa. Saya masih ingat lawatan pertama beliau, beliau mula melihat dan mendengar! Orang yang kurang bercakap, saya dapat memahami apa yang kita mahu. " Setahun kemudian, pembaharuan itu dilancarkan.

Lounge dengan windows

"Perkara pertama yang saya lihat Manuel ialah kita terpaksa membuka rumah ke taman pandangan. Di tingkat bawah kita mengubah pengagihan dengan tiga objektif: rasa ruang, cahaya dan aliran lancar antara ruang tamu, ruang makan dan dapur ".

Pemilik telah diuruskan dengan hiasan, kerana ia adalah khusus untuk secara profesional, "Saya cuba mencipta suasana santai, bersih, terang dan mesra. putih yang banyak dengan kain biru, yang hampir sama pertukangan luar. Saya juga suka cetakan bunga, memberikan rasa kehangatan ".

A tangga batu membawa kepada bilik tidur, "Manuel menasihati kita untuk tidak mengubahnya, hanya menggilap dan cat pagar putih. Satu kejayaan yang juga menyelamatkan kita wang yang banyak. "

Galeri, 20 photos
Satu semangat dikongsi untuk rumah moden

bilik tidur kanak-kanak terletak di loteng lama di bawah bumbung condong, "Anak-anak saya tidak boleh menjadi lebih bahagia dengan bilik mereka" dan bilik tidur utama mempunyai teres yang indah menghadap ke taman.

Sebelum berkata selamat tinggal, Ana Gispert mahu tegaskan sekali lagi bakat arkitek dan, terutamanya, tukang kayu Francisco Montiel: "kerja pemulihan-Nya ditutup tingkap dan adalah bagus. Mereka telah dicat coklat; apabila ia muncul tercalar biru tua, yang reproducirmos setia. Ia juga SUPERB tugasnya dengan pintu dalaman, ramai yang berkaca ". Beliau membuat kesimpulan: "Ia merupakan satu kerja keras, kerana saya seorang perfectionist dan keraguan timbul yang perlu diselesaikan dengan bajet yang terhad. Tetapi, benar-benar, saya menikmati ia banyak kerana kami telah mengambil bahagian telah meninggalkan jiwa kita dan keputusan akhir adalah hanya hebat. "