Pada abad kesembilan belas lewat, kehidupan harian rumah ini tidak ada kena mengena dengan kehidupan hari ini. Tetapi melawat semasa penginapan mereka oleh pemilik semasa kita tidak boleh membantu tetapi memberi pinjaman sayap kepada imaginasi. "Ia satu rumah yang besar Asturian India, yang dibina lebih 150 tahun yang lalu. Beliau mempunyai beberapa dekad kemuliaan, sehingga ia ditinggalkan dan kekal begitu untuk tempoh masa yang panjang. Dia jatuh ke dalam kelalaian dan kehancuran. Beberapa tahun yang lalu saya dan suami saya cari rumah besar untuk menyatukan kembali keluarga kami dengan empat anak dewasa pada musim panas. Kami juga mahu ia menjadi sebuah bangunan lama, dengan watak, dengan sejarah. Apabila kita melawat ini, kita cinta dengan segera. Ia adalah di atas sebuah bukit kecil, dikelilingi oleh pergunungan yang indah dan padang rumput hijau yang subur. rumah itu dalam keadaan yang amat menyedihkan, ia adalah benar, tetapi kemudian melihat bahawa jika kita boleh mengembalikannya, ini adalah betul-betul tempat mimpi itu. "

Bangunan ini adalah sebahagian daripada warisan sejarah, jadi kekal sebahagian besar penampilan mereka

Dan turun ke tempat kerja, dengan kerjasama pereka dalaman Isabel López-Quesada dan Marta Marín arkitek. "Bangunan ini merupakan sebahagian daripada warisan sejarah, jadi kami terpaksa memaksimumkan penampilan mereka Marta menerangkan. Walau bagaimanapun, kawasan pedalaman terpaksa melakukan segala-galanya boleh dikatakan baru. Walaupun dengan bahan-bahan semula atau keluaran semula untuk menghormati semangat zaman. Di samping itu, terdapat perubahan kegunaan penting. Dalam rumah yang asal, di atas tanah kandang lantai dan gudang telah, dan tingkat pertama adalah di mana pemilik rumah adalah. Kami mahu tingkat bawah menjadi pengetua dan bilik tidur adalah yang pertama. Untuk itu, kita membuka lubang, tingkap dan pintu, supaya cahaya dan pemandangan memasuki ruang tamu, ruang makan, dapur ... hari ini, yang mana keluarga menghabiskan lebih banyak masa. "

Lounge serat permaidani

Dari taman, dengan pokok-pokok Linden mengenakan dan magnolia, kita memasuki dewan, terbahagi kepada dua dengan satu partition kaca, penahan angin a. "Bahagian luar adalah dewan yang pertama, vestibule, di mana kita menukar kasut pada hari hujan, berikut adalah kerap menerangkan owner-. Selepas panel kaca terletak kawasan-sama, dewan dengan sofa dan tempat perapian. " Kemudian pergi melalui galeri yang berfungsi dari "lewat", yang menonjolkan batu kelabu kaki lima dengan blok marmar putih. Dan kami mendapat ke bilik utama rumah, ruang tamu, dibahagikan kepada dua bilik. Salah satu yang dinyatakan dalam bulan sejuk, sebelum Perancis dicat perapian batu, abad kelapan belas. Yang lain, yang diketuai oleh sebuah almari kayu putih yang indah, dari ahli obat lama. "Ruang tamu menghadap firman owner- tiga facades. Urutan tingkap adalah seperti koleksi kecil kad ". Ruang makan diserlahkan oleh tangan-dicat dengan imej pokok dan burung yang membawa taman ke dalam kertas hiasan. Dan dapur mencipta suasana dapur desa lama, tetapi dengan teknologi dan kemudahan moden. Penurap lantai batu, perabot lacquered kumai kayu, marmar hitam timbunan perkakas dapur tergantung wujud bersama-sama dengan peralatan moden dan sebuah pulau kerja amali dengan hud yang kuat dengan visor kaca. "Kami merancang dengan baik untuk menjadikannya lebih ringan dan cahaya akan berlalu," kata arkitek.

Galeri, 21 photos
Kelahiran semula AN INDIANA HOUSE

Tangga kayu yang elegan direka oleh Isabel López-Quesada membawa ke lantai bilik tidur. Pemilik struktur suite "kamar karpet wanita": a fungsi ruang bilik persalinan pertama dan peruncit, mandi di satu pihak dan ruang di pihak yang lain. "Ia seperti sebuah apartmen kecil," kata pemilik. Apabila struktur rumah itu siap, ia adalah giliran butiran. "Kawan saya Maria Plaza, Khemah Chinero membantu saya dengan nasihat untuk melengkapkan hiasan." Dan memberikan kepada rumah ini hidup baru yang berhak.