Kami tidak akan bekerja keajaiban. Kerana meter adalah apa yang mereka. Tetapi helah ini akan mencapai lebih dan mendapatkan kesempatan yang lebih baik ruang yang anda ada. Antara lebih daripada 30 idea yang kita telah meletakkan bersama-sama akan mencari penyelesaian bagi ruang, idea-idea pengedaran untuk penginapan yang kelihatan longgar daripada dan cara hiasan yang tidak berkesudahan dengan mana anda akan berkembang rumah anda. Dan semua tanpa bergerak dinding! Meletakkan mereka ke dalam amalan. Work.

salon

1. Pelawa luar ke dalam rumah

Anda akan membuat memberi laluan kepada pandangan dan, di atas semua, kepada cahaya. Bagaimana? Bermula memberi pinjaman lebih perabot jumlah dinding dan biarkan tingkap depan lebih rendah. Di atas semua, memilih kain langsir, menenun cahaya tdk jelas atau terbuka yang membolehkan cahaya dan kejelasan ke dalam rumah. Dan ya, sentiasa dalam warna-warna cahaya.

2. Mengurangkan bahagian XL

A sofa besar boleh kelihatan seperti ia kurang jika anda pilih dalam senjata ringan dan nada rendah. Perabot dengan kaki lebih ringan kerana cahaya pas di bawah dan, seterusnya, lebih bergaya.

Ruang tamu dengan tingkap besar, bersandar di sofa dinding, kerusi dan kabinet bawah

3. perbincangan meja bulat

Tidak mempunyai sudut kiri kadar yang lebih selesa (jika anak-anak di rumah, mereka pasti pilihan yang terbaik) dan seolah-olah untuk menduduki kurang. Dua mini adalah lebih baik untuk meletakkan meja yang lebih besar: anda boleh memindahkan mereka yang anda perlukan.

4. Perabot dengan lebih daripada satu nyawa

Pilih buah yang mempunyai lebih daripada satu kegunaan dan boleh menyesuaikan diri dengan keadaan dan keperluan yang berbeza. Sebagai contoh, sebuah katil sofa atau rendah dan panjang, dengan kusyen, boleh menjadi kerusi kabinet TV.

ruang putih dengan tingkap-tingkap besar, dua sofa menghadap dan perabot di bawah berjalan tingkap

5. lampu bergaya

Kedua-dua berdiri dan desktop, menduduki ruang minimum dan mewujudkan suasana. Satu lagi idea? Satu jalur LED untuk menerangi dari tanah akan menyebabkan dinding yang jauh secara visual. Ia berfungsi.

6. Carpets yang memanjangkan

Jika tanah anda adalah kerdil gelap ruang tamu. Tutup dengan permaidani berwarna muda dan dapatkan rasa ruang dan cahaya. Sila pilih ia dari gentian rambut semula jadi atau yang singkat akan menjadi lebih mudah untuk mengekalkan.

nada cahaya

 • Menyatukan dan menakluk. Jika anda cat pintu dan dinding kesinambungan yang sama antara ruang dan agrandarás diwujudkan.
 • paip sejuk. Maklumat di dalam air putih, biru atau hijau akan disiarkan kesegaran dan perasaan.
 • Atau butiran panas. sentuhan kuning seperti kusyen, darab cahaya.

ruang makan

7. bank dan tempat duduk

Tukar kerusi oleh jaminan bank kejayaan jika anda mahu untuk menambah tempat duduk. Jika ia dalam "L" atau "U"Di samping itu, sebahagian besar daripada sudut-sudut, dengan kerusi, akan menjadi sia-sia.

8. dengan ruang simpanan

Jika anda memilih bank, anda boleh lakukan sebagai bunker simpanan dalam. Anda akan mendapat banyak simpanan tambahan.

Makan dalam gaya kelasi putih terbuka ke ruang tamu dengan rasuk dicat dan bank besar di U & quot; sebagai

Jika boleh, keluarkan pintu. Jika anda membiarkan cahaya dan kelihatan beredar tanpa halangan, anda akan melihat ruang yang lebih besar daripada yang

9. kerusi lebih ringan

Bulat, gentian putih atau bentuk yang terlepas cahaya oleh rangkaiannya. Mereka menduduki kurangnya secara visual.

8. sihir menegak

A selat kayu lis corak berjalur ... menegak menyebabkan otak menganggap ruang yang paling tinggi dan lebih besar.

11. Kuasa cermin

Adakah anda tidak tahu bagaimana untuk menghiasi dinding? Hang cermin. wajahnya menjadikan ruang kelihatan lebih besar dan melantun menerangi cahaya.

dibuka kepada lounge di white dengan kerusi-kerusi berwarna-warni dan cermin besar bilik berdiri

12. Jadual di "hilang"

Ia adalah lembaga yang mempunyai warna yang sama dengan tanah dan kaki nipis. Jika ia adalah bulat akan mengambil kesempatan daripada ruang yang lebih.

nurseri

13. katil untuk bahagian atas

Pada dinding 3 m jenis kereta api lama anda boleh meletakkan bunks dengan dipasang di bawahnya. Jika anda mempunyai kurang meter, dermaga konvensional adalah pilihan yang baik.

14. A kayu lis minimum

Untuk melindungi dinding dari menggosok terhadap katil, hanya soket dicat atau Bolon. Jangan mencuri sentimeter ke angkasa, menghiasi dan memberikan haba kepada kawasan katil.

bilik tidur kanak-kanak dengan katil dengan laci dan katil beroda terhadap dinding dan tapak tiang

15. rak di setiap jurang

Menggunakan ruang di atas pintu atau di belakangnya, di bawah tingkap atau di atas katil untuk memasang rak. Mereka tidak mengambil visual dan memberikan lebih daripada diri mereka sendiri untuk menyelamatkan.

16. Simpan hanya apa yang perlu

Kanak-kanak membesar pantas. Semak pakaian yang sering dan tinggal bersendirian dengan apa yang mereka kehendaki. Oleh itu anda mempunyai cukup dengan almari 120 cm lebar dan mendalam 40 cm.

17. Laci dengan roda

Di bawah katil terdapat jurang yang boleh memberi banyak bermain. Jangan membazir! Satu idea: DRAWERS 80 cm dalam. Jika anda memilih roda dan bidang telus akan menjadi lebih praktikal.

bilik tidur kanak-kanak dengan katil biru dinding dengan laci dengan bidang kaca

18. Baskets dan kotak berlabel

Mereka adalah asas. Kanak-kanak mempunyai seribu mainan dan perkara-perkara kecil. theyre
untuk menyusun semuanya dengan bakul dan kotak dengan label atau lukisan. Order = amplitud.

Satu kajian praktikal

 • Yang kira-kira 60 cm. Ideal untuk mempunyai komputer dan meletakkan buku yang di bawahnya. 1 m panjang akan lebih selesa.
 • perpustakaan tinggi. Dengan latar belakang 30 cm memadai. Dicat warna yang sama seperti dinding, ia akan memudahkan pergerakan.
 • Lukisan magnet. Kanak-kanak suka untuk menghiasi dinding studio beliau. Mengecat dinding dengan cat magnet dan boleh menggantung poster, gambar mereka ... dengan magnet mudah.

dapur

19. Ambil ketinggian

Modul kepada multiply simpanan bumbung. Meletakkan mereka dalam satu dinding untuk mengisi ruang atau gagal lompang di dalam peti sejuk dan ruang relau.

20. Laci dalam soket

10 hingga 15 cm yang boleh menjadi sangat berguna. Membuat laci bukannya soket yang mudah dan semua yang anda tidak menggunakan kerap untuk mengelakkan untuk bengkok ke bawah banyak: dulang, beg sampah, gulung kertas ... akan membebaskan laci.

Dapur dengan rasuk kayu dan kabinet dapur kayu putih, seperti tanah

21. penglihatan White

Memilih putih atau kaca semuanya Kabinet Mata tahap, loceng ... ruang ini akan dilihat lebih luas.

Mengelakkan penembak! Pilih perabot atau tekanan uñero pembukaan: bidang licin memberi lebih amplitud

22. bahan Had

Jangan gunakan lebih daripada tiga bahan. Ia akan memberi keseragaman dan rasa luas. Gabungan sempurna? Kayu, keluli putih dan tahan karat.

Putih kabinet dapur ccon dinding ke siling dan terbina dalam ketuhar gelombang mikro dan ketuhar

23. Electros berjumlah cm

A dapur double adalah mencukupi untuk memasak dan membebaskan 30 worktop cm. Dan mesin cuci pinggan mangkuk 40 cm 20 cm kabinet hadapan.

24. Tiga idea baik untuk pejabat

 • Meletakkan bakul di rak. Supaya anda mendapat "cajonera" lebih untuk menyelamatkan daripada alas meja dilindungi atau perkakas dapur kecil. Pilih serat bakul sayur-sayuran, mereka sangat ringan.
 • Rajah minimum. A rak tunggal 35 cm dalam x 60 cm lebar dan najis. Ia adalah semua yang anda perlu makan setiap hari. Satu lagi pilihan? A minimesa lipatan.
 • A kabinet gantung. Pada dinding berhampiran meja, akan berkhidmat untuk pinggan mangkuk dan melepaskan almari dapur setiap hari. Jika anda tidak boleh menjadi segala-galanya menyimpan hanya apa sarapan pagi.

bilik tidur

25. Kerajaan White

Tiada soalan: putih adalah warna anda untuk siling dan dinding kerana jauhnya dan menjadikan ruang kelihatan lebih besar. Dan juga ia mencerminkan 80% cahaya yang diterimanya.

Bilik tidur kosong dengan kotak buta di beige

26. Bahagian dua dalam satu

Jika anda tidak patut nightstands, kepala katil yang luas adalah ideal. Dengan hanya 20 cm dalam dan ia akan menyokong anda dan jika anda mempunyai 40 cm, jenis dada boleh lakukan untuk memastikan di dalam.

27. tidak wujud Cabecero

Anda tidak mampu kepala katil yang? Letakkan kertas dinding, pelapis kayu -¡blanca - Katil dinding atau menghiasi dengan mural adat. Anda akan berpakaian bilik diduduki atau hanya 1 cm.

28. dirigibles Chat

tidak anda jadual? Tergantung lampu. Stretchable, anda boleh bergerak apabila anda mahu membaca dan membawa mereka ke dinding supaya mereka tidak mengganggu apabila anda tidak perlukan.

mini bilik tidur berwarna putih dengan rasuk dicat dan selat kayu kepala katil

29. tirai bukannya tirai gelap terus

Walaupun langsir menduduki ruang apabila meter tidak ganti. Untuk mengelakkan ini, tirai pertaruhan. Memilih mereka putih dan kain ringan, seperti linen atau kapas.

30. Kurangkan langkah

Ikuti 60 cm percuma di kedua-dua belah katil, dan di kaki, sekurang-kurangnya 80 cm. Di hadapan almari, untuk membuka pintu dan laci, ia adalah yang terbaik untuk meninggalkan sekurang-kurangnya 1 m percuma.

Satu mandi ringan dan mampu

 • partition kaca. Telus dan dengan profil minimum, memanjangkan bilik air kerana anda boleh melihat seluruh penginapan.
 • kesihatan Mini. Padat berukuran kira-kira 6 cm bawah kurang yg berjumbai dan lebih ringan.
 • Mirror XL. Sebesar akan dimuatkan tanpa bingkai.
 • alcoves berguna Mengambil kesempatan daripada ceruk kelengkapan dinding palsu untuk membuat lubang di mana untuk menyimpan.